Skip to main content

Werkwijze

Als diëtist kijk ik naar het lichaam in zijn totaliteit. Ik kijk niet alleen naar de klachten die u ervaart, maar zoek naar de oorzaak daarvan. Ik lever maatwerk, waarbij u de centrale rol speelt. Uw levenskwaliteit wordt niet alleen door voeding bepaald maar ook door andere leefstijlfactoren. Deze leefstijlfactoren (zoals slaap, beweging en ontspanning) zijn ook van invloed op uw gezondheid en uw dagelijks functioneren. Deze leefstijlfactoren beïnvloeden elkaar en worden meegenomen in de begeleiding om uw gezondheidsdoel te bereiken. Dát is waar Diëtistenpraktijk Bernadette Deenen voor staat.

Voorbereiding

Om de drie behandeluren zo optimaal mogelijk te gebruiken, vraag ik u voorafgaand aan het intakeconsult een leefstijlvragenlijst en een voedingsdagboek in te vullen. Door het invullen van deze lijsten krijg ik als diëtist inzicht in uw huidige leefstijl en voedingspatroon en voor u is het een mooie gelegenheid om de klachten en vragen duidelijk in kaart te brengen. Zo zijn we beiden goed voorbereid voor het intakegesprek.

Intakeconsult | 60 minuten

Samen doorlopen we uw hulpvraag, uw klachten, uw voeding en uw algeheel welbevinden met behulp van de ingevulde lijsten.
Als diëtist zoek ik uit wat er aan de hand is en wat de oorzaak van de klachten kan zijn. Heb ik de diagnose kunnen stellen, dan is dit weer een stap richting een betere levenskwaliteit, maar u bepaalt wat voor u haalbaar is. Met een gepersonaliseerd voedingsadvies en/of leefstijladvies krijgt u weer de regie op uw gezondheid terug en bent u op weg naar een betere levenskwaliteit.

Vervolgconsult | 30 minuten

Tijdens het vervolgconsult bespreken we de voortgang over de afgelopen periode en of het voedingsadvies of leefstijladvies nog voldoende toereikend is. We gaan in op eventuele andere leefstijlfactoren die relevant zijn om u te helpen uw leefstijlpatroon aan te passen om uw gezondheid te bevorderen.

De frequentie en het aantal consulten worden altijd met u besproken.

Verwijzing nodig?

Graag ontvang ik een verwijsbrief van uw (huis)arts, maar u kunt ook zonder verwijzing bij mij terecht. Mochten we tijdens het intake consult bijkomende gezondheidsklachten signaleren, adviseer ik u alsnog naar de huisarts te gaan.